Καλώς ήρθατε στη σελίδα του Γυμνασίου (με Λυκειακές Τάξεις) Νικηφόρου

 Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση !

 Για οποιονδήποτε λόγο μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail: mail<στο>gym-nikif.dra.sch.gr

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Η' Μαθητιάδα

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμό 103/10-2-2009 έγγραφο της Οργανωτικής Επιτροπής της Η΄ Μαθητιάδας, το Γυμνάσιό μας επελέγη να εκπροσωπήσει το Νομό μας στη διοργάνωση της Μαθητιάδας, που διεξήχθεί από 8 έως 13 Μαΐου 2009 στην Πρώτη Σερρών.

Στη Μαθητιάδα,  έναν κόσμο όπου οι μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από την ομογένεια συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο, την Πρώτη Σερρών. Η συνάντηση αυτή σκοπό έχει τα παιδιά να αναπτύξουν την άμιλλα, τη συντροφικότητα, τη συναδέλφωση, το συναγωνισμό και την αποδοχή του διαφορετικού. Όλες αυτές οι έννοιες γίνονται για τα παιδιά πραγματικές βιωματικές εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Το ευχάριστο αυτό γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα το Σχολείο μας αφού οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν έξι μέρες αθλητισμού, πολιτισμού και μιας διαφορετικής παιδείας που θα τους μείνουν αξέχαστες.

 

«Η΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ»

 

Από τον Νίκο Αθανασίου (μαθητή της γ΄ Γυμνασίου)

 

 Το προνόμιο να εκπροσωπήσει το Νομό Δράμας στην Η΄ Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών, η οποία διεξήχθη στις 8-13 Μαΐου 2009 είχε το Γυμνάσιο Νικηφόρου. Όταν πρωτομάθαμε ότι επιλεχθήκαμε τίποτα δε μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό μας και από εκείνη τη στιγμή όλοι μας ζούσαμε στους ρυθμούς της Μαθητιάδας, κάνοντας σκέψεις και όνειρα για το πόσο καλά θα περνούσαμε. Τίποτα όμως δε μας προετοίμαζε για την εμπειρία που ζήσαμε εκείνες τις μέρες!

 

 Το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου, η αποστολή μας συγκεντρώθηκε στο Γυμνάσιο Νικηφόρου και με ταξί μεταφερθήκαμε στην κατασκήνωση Τσαφ-Τσουφ, χώρο φιλοξενίας των αποστολών απ? όλο τον κόσμο. Παρ? ότι ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, οφείλω να ομολογήσω πως οι πρώτες μας εντυπώσεις ήταν αποθαρρυντικές. Λόγω του ότι φέτος η οργάνωση έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών (1200 μαθητές απ? όλη την Ελλάδα και 42 χώρες του εξωτερικού), ήμασταν όλοι λίγο πολύ ?στριμωγμένοι?, ενώ οι συνθήκες διαμονής και υγιεινής ήταν επιεικώς άσχημες. Όμως σίγουρα η φιλοξενία όλων αυτών των ατόμων για 6 μέρες δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πολυτέλειες.

 

 Η τελετή έναρξης, το βράδυ της Παρασκευής, ήταν φαντασμαγορική, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο. Αρκεί να αναφέρουμε πως την παρουσίαση ανέλαβε ο γνωστός Αλέξης Κωστάλας, διαπρεπής παρουσιαστής  αξιόλογων εκδηλώσεων της χώρας μας. Με περηφάνια παρελάσαμε στο στάδιο ?Αχιλλέας Καραμανλής?, χαιρετώντας τον κόσμο και ψάχνοντας να βρούμε γνωστούς και συγγενείς στις κερκίδες. Τότε συναντήσαμε για πρώτη φορά το χώρο διεξαγωγής των αθλημάτων, όπου τα πάντα ήταν κυριολεκτικά στην εντέλεια. Με δυσκολία κοιμηθήκαμε εκείνο το βράδυ καθώς περιμέναμε με ανυπομονησία να ξεκινήσουμε τα αγωνίσματα!

 

 Οι μέρες των αγωνισμάτων πέρασαν σα νερό. Έδρα της αποστολής στο στάδιο ήταν το περίπτερό μας, όπου διανέμονταν δωρεάν  διαφημιστικά φυλλάδια για τη Δράμα. Η αποστολή μας ήταν δεμένη σαν μια γροθιά και ουδέν πρόβλημα παρουσιάστηκε στις μεταξύ μας σχέσεις. Κάθε βράδυ η Μαθητιάδα διοργάνωνε κάτι ξεχωριστό για όλους, από εξόδους στην Πρώτη και στις Σέρρες έως το αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε στην κατασκήνωση την προηγούμενη της τελετής λήξης.

 

  Το κλίμα παντού ήταν γιορτινό, με διάχυτη τη χαρά της συμμετοχής, η οποία ήταν για όλους πιο σημαντική από κάθε μετάλλιο. Παρόλα αυτά, το Γυμνάσιο Νικηφόρου εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν (12 παιδιά). Συγκεκριμένα καταφέραμε να κατακτήσουμε το ασημένιο μετάλλιο στο beach volley αγοριών, από τους Νίκο Καγιάογλου, Κώστα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Κουγιουμτζή και το χρυσό μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ) αγοριών από τον Νίκο Αθανασίου. Και τα δύο μετάλλια τα γιορτάσαμε με μεγάλη ικανοποίηση. Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν σε όλα τα παιδιά της αποστολής, τα οποία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μερικά έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από μια θέση στο βάθρο, αλλά αντιμετώπισαν διάφορα εμπόδια στον δρόμο τους, όπως απροσδόκητες αδιαθεσίες και μικροτραυματισμοί.

 

  Τελειώνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές και τους εθελοντές της Μαθητιάδας, δίχως τους οποίους τίποτα απ? όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό. Πάνω απ? όλα όμως ευχαριστούμε τους συνοδούς καθηγητές μας, κύριο Τσεγγελίδη Γιάννη και κυρίες Μαλτέζου Νίκη και Ραβανίδου Δώρα, που μας συνόδεψαν και μας άντεξαν για 6 μέρες, 24 ώρες το 24ωρο (Μη γελάτε, πρόκειται πράγματι περί άθλου!)      

               Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση του χρόνου