Ο επιστάτης μας (που μας λείπει πάρα πολύ)
Γράφει η Διευθύντρια κα Πέρη Πατσιάβρα

Μου ζήτησαν να γράψω για τον κ. Γιάννη Τάφα, ο οποίος ήταν επιστάτης επί σειρά πολλών ετών στο σχολείο μαςκαι βγήκε στη σύνταξη το φθινόπωρο του 2010. Τον εξαιρετικό αυτόν άνθρωπο τον γνώρισα την σχολική χρονιά 1989-90, όταν προσελήφθηκα και εργάστηκα στο Σχολείο του Νικηφόρου, ως αναπληρώτρια, για μια χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα: Ο επιστάτης

ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΙΛΙΑ ΟΝΕΙΡΑ
Γράφει η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Μαρία Σαββίδου - Φιλόλογος

 «Μια ζωή χίλια όνειρα»: Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας ή τίτλος βιβλίου,  που έχει ως ήρωα κάποιον που κυνηγά τα όνειρα του, και που ίσως δεν του φτάνει μια ολόκληρη ζωή για να τα πραγματοποιήσει. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί είναι ο τίτλος της ζωής χιλιάδων νέων, που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, και που πρέπει να αποφασίσουν, σε τι δρόμο θα πορευτούν, και ποιον πνευματικό προσανατολισμό θα ακολουθήσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μια ζωή Χίλια όνειρα

Facebook: «Αίτημα Φιλίας»
Γράφει η καθηγήτρια του σχολείου μαςκ. Νικολέτα Βαρσαμίδου- Θεολόγος

 Facebook: «Αίτημα Φιλίας»

 Η αναζήτηση του προσώπου μέσα από το «ηλεκτρονικό προσωπείο»

  Τα νούμερα λένε ότι ένας στους 17 κατοίκους του πλανήτη έχει εικονική ζωή στην ψηφιακή σφαίρα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το φαινόμενο του FB κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας. Ο μέσος χρήστης αλληλεπιδρά κατά μέσο όρο με 130 φίλους και αφιερώνει λιγότερο από μία ώρα ημερησίως στο alterego του (τον άλλο του εαυτό).

 

Διαβάστε περισσότερα: Facebook - "Αίτημα Φιλίας"

Παιδιά και διαδίκτυο
Γράφει ο καθηγητής του σχολείου μαςκ. Γιάννης Σισμανίδης- Φιλόλογος

To Διαδίκτυο (internet) στις μέρες μας έχει μπει στα περισσότερα σπίτια, τόσο σε Ευρώπη και Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Σίγουρα αποτελεί πηγή πληροφοριών και εργαλείο για επικοινωνίας αλλά και χώρο που μπορούν να προκύψουν πολλά προβλήματα. Ειδικά με τα παιδιά-χρήστες του Διαδικτύου τα προβλήματα είναι πιο έντονα λόγω της ηλικίας τους και του βαθμού ωριμότητας στη χρήση του και της έκθεσή τους στους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί. 

Διαβάστε περισσότερα: Παιδί και διαδίκτυο